Банатско Ново Село: За викенд одбојкашице ОК „БНС“ играју за полуфинале и славу Баната

У Спортској дворани у Банатском Новом Селу, у недељу, 12. марта, са почетком од 20.00 часова, одиграће се друга четвртфинална утакмица између пионирки Одбојкашког клуба „БНС“ и Одбојкашког клуба „Дунав“ Стари Бановци. У првој утакмици 7. марта тријумфовале су сремице резултатом 3:0.

Да би се пласирале у полуфинале домаћим одбојкашицама потребна је  победа од 3:0 али и услов да противнице по сетовима не освоје више од 15 поена.

На тренингу

Са становишта спорта (где је до последњег минута све могуће) шанса постоји, тако да ће недељна утакмица бити права спортска посластица за све љубитеље одбојке.

Божидар Проле, председник клуба не крије задовољство досадашњим успесима и залагањем играчица и стручног штаба на челу са тренером Дубравком Флора.

„Бити међу 8 најбољих у Војводини није мала ствар. Тим пре, јер од осам клубова шест њих имају прволигашке тимове, односно њихове прве екипе такмиче се у Републичкој одбојкашкој лиги. Интересантно је и то да Банатско Ново Село у овој категорији такмичења представља једини клуб из Баната. И ово није случајно.

Божидар Проле, председник клуба

Наш одбојкашки клуб, а који тренутно броји око 80 играчица у три категорије, може да се похвали да је један од ретких, ако не и једини, клуб који је сопственим средствима (чланарином и донацијама) успео да се уздигне у сам одбојкашки врх Војводине. Заслуга за овај успех припада пре свега талентованој деци и то не само из Банатског Новог Села него и из суседних места. Наиме, тренутно за нас играју шест девојака из Владимировца, две из Панчева и две из Качарева. Лимитирајући фактор који нас спутава за још веће успехе је да смо клуб поникао у малој средини, без одбојкашке традиције и великих донатора и спонзора. Имати за противнике клубове из Панчева, Вршца, Зрењанина, Новог Сада, Сомбора није мала ствар и та чињеница говори сама за себе. У таквој ситуацији највећи бенефит има Град Панчево, односно Одбојкашки клуб „Одбојка 013“ Панчево  где прелазе наше најталентованије играчице. Једна од таквих је и Лана Рњак, члан кадетске одбојкашке репрезентације Србије“, нагласио је на крају Божидар Проле.

Доказ о привржености одбојкашком спорту

Оно што председник клуба није рекао за наш портал (а ми знамо) чини овај спортски колектив још и већим. Наиме, последњих година играчице ОК „БНС“ што у пријатељским што у припремним утакмицама и турнирима гостовале су у: Бања Луци, Бијељини, Јајцу, Шипову, Шапцу, Чачку, Чајетини, Ужицу, Нишу, Темишвару, на Тари, Златибору, Дивчибарама… И то сопственим средствима од чланарине (2.000 динара месечно) и помоћи родитеља деце која тренирају, без дотације Града или Месне заједнице. Да апсурд буде већи ово је и једини клуб из Банатског Новог Села који плаћа коришћење спортске дворане (иако је председник клуба уједно и управник хале).