Златибор: Данас се затвара 13. Међународни фестивал спортског филма

                Данас ће на Краљевом тргу са почетком у 19 часова бити затворен 13. Међународни фестивал спортског филма.

                Жири фестивала у саставу Душан Булић, сценариста и креативни продуцент, Маријана Терзин Стојчић, виши стручни сарадник Југословенске кинотеке и Војко Корошец, директор Међународног фестивала спортског филма у словеначкој Рогашкој Слатини ће прогласити победнике фестивала. Осим самог признања победници ће стећи и могућност да учествују на међународном фестивалу спортског филма у Милану почетком новембра ове године.

Вечерас ће своје заслужено признање за остварене спортске резултате од организатора фестивала лично примити и словеначки алпски скијаш Јуре Франко, освајач сребрне медаље на Зимским олимпијским играма у Сарајеву 1984. године.

Међународни фестивал спортског филма на Златибору један од најзначајнијих европских фестивала посвећених спортском филму, што потврђује његово чланство у асоцијацији двадесет светских фестивала спортског филма са седиштем у Италији.

У четири фестивалска дана гледаоци су били у прилици да погледају неке од 77 филмова свих жанрова и различитих тема, из 40-так спортова. Већина филмова, укупно 55, је стигла из 25 земаља са 4 континента, а остатак од 22 наслова је било из Србије.

Треба рећи и да је Организациони одбор Фестивала, на челу са Арсеном Ђурићем, председником Скупштине општине Чајетина за изузетан допринос развоју спорта и филма доделио неколико признања: Одбојкашком савезу Србије (поводом стогодишњице одбојке у Србији), Филмским новостима (поводом 80 година рада), Југословенској кинотеци (поводом 75 година рада), те легендарним спортистима Ратку Рудићу (ватерполо), Зорану Мустуру (ватерполо), Вањи Грбићу (одбојка), Јуре Франку (алпско скијање), Зорану Марковићу (спортски новинар) и глумцима Миленку Павлову и Слободану Боди Нинковићу, а Милош Грлица, српски атлетски параолимпијац,  добитник је Повељe херој спорта и живота „Наташа Ковачевић“.

(Банатски добошар / Општина Чајетина)