Чајетина: 13. Међународни фестивал спортског филма Златибор 2024.

                Од 22. до 25. августа одржаће се 13. Међународни фестивал спортског филма под називом „Да победи олимпијски дух“.

                Свечано отварање фестивала је у четвртак, 22. августа у дворани Културног центра Златибор, а програм отварања се наставља и на Краљевом тргу.

                Сатница:

                Културни центар Златибор

18,00 – Отварање изложбе „Синиша Михајловић – Живот као филм“ (Изложбу ће отворити Мирослав Тањга, директор Спортског сектора ФСС и Синишин кум, а биће присутан и Синишин брат Дражен)

18,30 – Додела произнања за изузетан допринос спорту и филму и за животно дело

Организациони одбор Фестивала, на челу са Арсеном Ђурићем, председником Скупштине општине Чајетина, је одлучио да признања за изузетан допринос спорту и филму додели Одбојкашком савезу Србије (поводом стогодишњице одбојке у Србији), Филмским новостима (поводом 80 година рада), Југословенској кинотеци (поводом 75 година рада), те легендарним спортистима Ратку Рудићу (ватерполо), Зорану Мустуру (ватерполо), Вањи Грбићу (одбојка), Јуре Франку (алпско скијање), Зорану Марковићу (спортски новинар) и глумцима Миленку Павлову и Слободану Боди Нинковићу, а Милош Грлица, српски атлетски параолимпијац, ће добити Повељу херој спорта и живота „Наташа Ковачевић“.

                Краљев трг

20,00 – „Хајде да се играмо“, документарно-играно-анимирани „коктел“ 26 кратких филмских остварења из 14 земаља и 15 спортова

21,00 – „Момак и девојке“, играни филм (кошарка), редитељ Ивица Видановић (Србија)

(Банатски добошар / Општина Чајетина)