Пред нама је 12. Панчевачки маратон

                У организацији Удружења „Маратонци“ у суботу, 3. августа, у Народној башти у Панчеву, одржаће се 12. Панчевачки маратон под називом „Панчево се не пропушта“. Техничку подршку маратону обезбеђује Атлетски клуб „Панонија“, док је организација Дечијег маратона припала Атлетском клубу „Тамиш“.

                По речима организатора до сада је пристигло око 300 пријава маратонаца, док је за Дечији маратон пријављено око 150 малишана (од предшколаца до основаца).

                Мерење времена је електронско, са активним чиповима, а бројни спонзори маратона омогућили су да се поред стазе нађу вода, сокови и воће.

                С обзиром да су за маратон пријављени и такмичари из 8 земаља он има интернационални статус.

                Као и претходних година на 21 километру биће проглашење победника по старосним категоријама и то: 40 – 49; 50 – 59; 60+

                У трци на 42 километра пехаре и поклон пакете добијају по троје најбржих, а у трци на 5 километра, осам најбржих тркача који прођу циљ.

                У категорији жена и мушкараца пехаре ће добити 3 најбрже панчевке и 3 најбржа панчевца.

                Дечији маратон почиње у 16:00 часова, трка на 5 километра у 18:00, док је старт маратона и полумаратона предвиђен за 20:00 часова.

                Окрепне станице су предвиђене на сваких 400 метара, медицинска помоћ је обезбеђена дуж читаве стазе, а тркачи трче на своју одговорност.

                Покровитељи „Панчевачког маратона“ су Град Панчево, Туристичка организација Панчево, Спортски савез Панчева и бројни спонзори и донатори.  

(Банатски добошар/Атлетски клуб “Панонија”)