Златибор на Сајму туризма у Немачкој

                На међународном Сајму туризма и активног одмора у Штутгарту (од 14. до 22. јануара), једном од највећих и најзначајнијих сајамских манифестација овог типа у Немачкој, учествовала је и Туристичка организација „Златибор“. Ова организација са Златибора представљала се на овом сајму у оквиру наступа Туристичке организације Србије.

Иначе, на сајму учествује преко 2.000 излагача који у 10 изложбених хала промовишу најатрактивније дестинације из читавог света. Као и претходних година, престижни скуп у Штутгарту карактерише богата понуда за кампинг туризам, бициклизам, планинарење и остале видове активног туризма.

Фото: Туристичка организација Златибор

За нашу „златну планину“ и њену туристичку понуду, пре свега скијање и активан одмор, већ годинама влада велико интересовање међу немачким туристима. Као и претходних година, највећу пажњу на штанду наше земље привукао је Камп „Златибор“, једно од омиљених одредишта за боравак немачких туриста у Србији.

Представник туристичке организације „Златибор“ успоставио је контакте са великим бројем кампинг клубова из читаве Европе, одакле се очекује долазак многобројних кампера. Посебно се истиче сарадња са кампинг клубом „Senioren Kampeer Club“ који броји преко 1.000 чланова. Договорена је промоција нашег кампа и долазак њихове организоване групе у септембру. На овом сајму успостављена је и сарадња са специјализованим часописом из Немачке у циљу даље промоције Кампа „Златибор“, као и целокупне туристичке понуде „златне планине“.

Фото: Туристичка организација Златибор

На крају треба рећи и да је национални штанд на овом сајму у Штутгарту посетио и генерални конзул Србије Драган Димитријевић.