Златибор: Дочек Српске нове године на Краљевом тргу и у Јабланици

Након обележавања новогодишњих и божићних празника, када је оборен рекорд у посећености (око 100.000 туриста), зимска сезона на Златибору употпуњује се и организацијом дочека Српске нове године.

Као и претходних година Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор православну Нову годину организују на две локације.

У суботу, 13. јануара са почетком у 21:00 час, на позорници на Краљевом тргу планиран је концерт Бојана Маровића, Мирјане Алексић, као и трубачког оркестра Дејана Јевђића.

Традиционални дочек православне Нове године одржава се и испред Храма Покрова пресвете Богородице у Јабланици са почетком од 18:00 часова. За најмлађе посетиоце обезбеђени су пакетићи које ће делити Божић Бата, а за старије организује се богат културно-уметнички програм, топли напици (ракија, кувано вино, чај), ловачки гулаш, кувани купус и остали златиборски специјалитети.

Поред дочека на Краљевом тргу и у Јабланици многи хотели, ресторани и остали угоститељски објекти припремили су музичке програме у оквиру својих понуда током дочека православне Нове године.

(извор и фотографије Туристичка организација Златибор)