Mлади пливачи Војводине – За Даницу Дивљак прегршт медаља

        У организацији Пливачког савеза Војводине у Новом Саду је протеклог викенда одржана Лига младих пливача Војводине према ФИНА правилима. Лига се одржава у 4 кола, у два дана, а такмичари се надмећу у следећим категоријама: млађи пионири, пионири, кадети и апсолутна конкуренција (јуниори и старији).

        На овогодишњем такмичењу учествовали су клубови: „Спартак“ Суботица, „Динамо“ Панчево, „Делфин“ Врбас, „Велика Кикинда“ Кикинда, „Сомбор“ Сомбор, ПК „Арена 2015“ Нови Сад, „Војводина“ Нови Сад, „Полет“ Сомбор, „Пролетер“ Зрењанин, „Срем“ Сремска Митровица, „Swim Star“ Бечеј, „Сремска Митровица“ Сремска Митровица.

        За Пливачки клуб „Динамо“ Панчево, између осталих, такмичила се и Даница Дивљак из Банатског Новог Села, која је за свој клуб и себе из Новог Сада понела златне, сребрне и бронзане медаље:

        Првог дана такмичења – у суботу, 9. децембра

Прво место  на 100 метара – делфин (1:15:57)

Треће место у апсолутној категорији

Прво место на 400 метара – мешовито (5:33:01)

Прво место у апсолутној категорији (10 година и старији).

        Другог дана такмичења – недеља, 10. децембра

Прво место на 200 метара, мешовита категорија

Друго место, апсолутна категорија

Прво место на 200 метара прсно – своја категорија

Друго место, апсолутна категорија

Треће место на 200 метара делфин, своја категорија

Четврто место, апсолутна категорија

        Као што смо већ навели Даница је члан Пливачког клуба „Динамо“ Панчево, ученица је седмог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села. Пливањем се бави већ седму годину, тренер јој је Александра Цревар, а као пливач освајач је бројних медаља на Државним клупским, школским и међународним такмичењима.

Овога пута поменућемо само неке од међународних медаља: Бања Лука – злато, бронза; Сарајево – злато и сребро; Подгорица – сребро