Дан јапанске културе на Златибору

                У организацији Туристичке организације Златибор и у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (Јица) из Јапана, у петак, 1. септембра организован је „Дан јапанске културе“ у Културном центру Златибор.

                Поред представника поменуте агенције самом догађају присуствовао је и амбасадор Јапана у Србији његова екселенција господин Акира Имамура.

Милан Стаматовић са гостима из Јапана

                Госте из Јапана и самог амбасадора дочекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић са сарадницима.

                Првог дана септембра сви заинтересовани за културу ове далеке земље могли су да присуствују креативним радионицама (оригами и јапанска калиграфија), облачењу традиционалне јапанске ношње, дегустацији традиционалног јапанског зеленог чаја и јапанске посластице – Мочи. Такође, организовани су и семинари на тему „Туризам у Јапану“, „Јапанске аниме и стрипови“, а које је пратило извођење јапанске музике. Сам Дан јапанске културе завршио се пројекцијом јапанског филма „Every day a godd day“, драме из 2018. године.

                Јапанска агенција за међународну сарадњу обезбедила је Туристичкој организацији Златибор стручног консултанта – волонтера из Јапана у периоду од две године, а у оквиру програма „Јапански волонтери за међународну сарадњу“.

                Оно што на крају треба рећи је то да је јапански амбасадор имао прилику да посети Стопића пећину, симболе Златибора на Краљевом тргу, као и да искуси вожњу на најдужој панорамској жичари на свету – „Голд гондоли“.

                (Извор и фотографије: Туристичка организација Златибор)