Златиборски Еко аграр добитник фестивалске награде у Београду

        Протекле суботе се на Сава променади у Београду, у организацији Центра „Спектар“ из Београда и уз подршку Министарства туризма и омладине, одржао пети привредно-туристички Фестивал „Good Food & Wine“, под слоганом „Место добрих укуса“.

        Међу 100 излагача из Србије и региона који су имали прилику да посетиоцима фестивала понуде своје локалне специјалитете и аутентичне производе (пршуте, пеглане кобасице, кулен, сланину, кајмак, сиреве, хлебове, колаче, пите, мед, вина, домаће ракије, органске сокове), било је и шест произвођача из златиборске регије.

        Међу њима и ПД „Златиборски Еко аграр“, односно Млекара „Наша Златка“ из Криве реке.

Шампионски пехар за друштвено одговорно пословање понео је директор златиборског Еко аграра Марко Марић. Наиме, у склопу овог предузећа послује и Млекаре „Наша Златка“ која прерађује млеко од пољопривредних газдинстава са територије општине Чајетина, а чиме се пружа помоћ и подршка малим локалним произвођачима. Сир и кајмак ове млекаре су произведени од млека са имања златиборских домаћина и они се могу наћи само у пробраним ресторанима и хотелима.

Млекара је од ове године добитник и органског сертификата