Турнир у балотама по двадесети пут

                У оквиру обележавања сеоске славе Свете Тројице у Банатском Новом Селу, у недељу, 4. јуна, одржан је 20. Турнир у балотама.

                На овом традиционалном турниру учествовало је 12 екипа и то из: Банатског Новог Села, Панчева, Миријева, Батајнице, Пазове и Инђије.

Фото: Шпиро Тутуш

                Турнир се играо на сеоском Вашаришту од 11:00 часова па све до 19:30, а за учеснике и госте организатори су обезбедили заједнички доручак и ручак са освежавајућим напицима.

                Победу је однела екипа домаћина у саставу: Јовица Опарница, Недељко Боснић и Мате Андић.

                Друго место су изборили београђани: Зоран Дукић, Гојко Комазец и Дарко Комазец.

                Треће место и бронзано одличје припало је такође домаћој екипи коју су чинили: Богдан Тутуш, Зоран Боснић и Саво Боснић.

Богдан Тутуш са освојеним пехаром

За играча турнира проглашен је Јовица Опарница, за најбољег ваљца – Мате Андић, за најбољег избијача – Мићо Андић. Организатори су речи хвале имали и за „легенду која траје“ – Тоду Андића.

За разлику од претходних година балоташи су овом приликом имали изузетно лепо време које их је послужило читавог дана.

„Задовољан сам чињеницом да је овај јубиларни сусрет заљубљеника у балоте одржан и да смо сачували традицију играња балота на „Духове“. Надам се да ће следеће године бити још више екипа и да ће нам локална самоуправа више помоћи око саме припреме и реализације овог спортског надметања“, изјавио је за наш портал Шпиро Тутуш, један од организатора.

Треба рећи да су одржавање овог традиционалног турнира помогли Месна заједница Банатско Ново Село, Печењара „Шуша“, Славко Опарница, Драгослав и Јован Лазић и Милован Тутуш.