Златибор: Отворен Xross Hard Enduro шампионат

У уторак, 16. маја на Краљевом тргу свечано је отворена трка Светског шампионата у мотоциклизму за хард ендуро мотоцикле. У периоду од 17. до 19. маја на релију учествује око 350 возача из више од 40 земаља са свих континената, а што је рекордни број учесника на овој трци. Своју издржљивост мотоциклисти ће показати на Златибору, Тари и Мокрој Гори.

Центар Златибора

У оквиру свечаног отварања присутнима се обратио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, председник Светске ендуро федерације Winfried Kerschhaggl као и организатор релија Владан Коматовић.

У име домаћина овог светског такмичења Милан Стаматовић је пожелео добродошлицу организаторима, учесницима и изразио захвалност на прилици да се свету Златибор представи као дестинација спорта и спортских вредности.

Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина

Србија је једна од седам земаља у којој ће се у овој години возити хард ендуро трке светског шампионата тако да ће и Златибор исписати ново поглавље у историји мото спорта.

У току четири дана такмичења посетиоци могу да виде шампионе светске ендуро сцене као што су: Menuel Letenbihler (Немачка), вицешампион Mario Roman (Шпанија), Teodor Kabakčijev (Бугарска), јуниорски светски шампион Met Grin (Јужноафричка Република), као и једну од ретких дама која се такмичи Sandru Gomez (Шпанија).

Организацију овог престижног догађаја из света ауто-мото спорта подржали су Министарство спорта, Министарство туризма и омладине, АМСС, Општина Чајетина, Комунално јавно предузеће „Златибор“ Чајетина, Туристичка организација Златибор, Туристичко рекреативни комплекс Златибор, Туристичко насеље Мећавник – Дрвенград, као и компанија „Comtrade“.