Уз оспоравање опозиције усвојен ребаланс буџета града Панчева за 2024.

На седници Скупштине града Панчева која је одржана у петак, 27. септембра усвојен је други ребаланс буџета за 2024. годину у висини од преко 9 милијарди динара.

Сам ребаланс али и капиталне инвестиције које ће бити реализоване у току ове и следеће године образложио је Предраг Стојадинов, заменик градоначелника.

У току свог излагања Стојадинов је навео да ће се за реализацију планираних капиталних инвестиција град Панчево кредитно задужити у износу од скоро 202 милиона динара. Неке од тих инвестиција су завршетак улице Димитрија Туцовића, реконструкција улице Милоша Обреновића, фекална канализација у граду и насељеним местима, изградња вртића и друге.

Поред ребаланса буџета на дневном реду седнице нашло се близу седамдесет тачака па је услед тога али и 11 амандмана опозиције, чији су одборници били веома активни, седница трајала до касних послеподневних сати.

Игор Вуковић за говорницом, фото: Банатски добошар

Наиме, Игор Вуковић, Ружица Беч, Никола Цветановић,Слободан Дамјанов, Драган Милеуснић (Група Панчево – Ваше комшије), Предраг Патић, Станко Пужић, Милан Рајин (Панчево против насиља), Тамара Максић, Исидора Торњански (Зелено – леви фронт) и Зоран Јовановић (Демократска странка), били су веома критички настојени према предложеном ребалансу буџета, начина реализације капиталних инвестиција, и уопште функционисања јавних и комуналних предузећа града Панчева.

За разлику од претходног сазива градског парламента, када у њему практично и није било опозиције, ова друга седница Скупштине града Панчева показује да ће се глас опозиције, иако малобројне, често чути за скупштинском говорницом.