Чланови Карате клуба „Уљма“ гостују у Банатском Новом Селу – 20. септембра

                Спортска дворана у Банатском Новом Селу ће крајем недеље (петак, 20. септембар у 16 часова) бити домаћин члановима Карате клуба „Уљма“ из Уљме, а који ће пред ученицима основне школе приказати неке од карате вештина.

                Ова својеврсна презентација древне борилачке вештине је увод у намери да се у Банатском Новом Селу поново покрене школа каратеа.

                Наиме, Млађана Никшић, тренер у Карате клубу „Уљма“, иначе носилац црног појаса, освајач европских и светских медаља и житељ Банатског Новог Села, има намеру да у месту где тренутно живи обнови карате традицију, односно да оснује нови карате клуб.

                Млађана Никшић је рођена 28. марта 1994. године у Београду, да би једно време живела у Уљми, а тренутно је становник Банатског Новог Села. Са каратеом почиње да се бави од своје 6 године, а од 11 године такмичи се у борбама када и осваја своју прву златну медаљу. Црни појас стиче 2009. године код професора и селектора Душана Дачића. У репрезентацију Србије улази са 15 година и са државним грбом осваја значајне резултате у федерацијама WUKF, WKF IKU: трећа у свету (2012), првак Балкана (2013), првак Европе (2013), трећа у свету (2015), трећа у Европи (2017). Млађана је тренутно тренер у Карате клубу „Уљма“.

Млађана Никшић са својим талентованим ученицима у Уљми, фото: Карате клуб “Уљма”