Вршац: У току су „Дани бербе грожђа“

        У петак, 13. септембра предајом кључева Винку Лозићу, кога ове године тумачи вршачки глумац Иван Ђорђевић, свечано су отворени 66. по реду „Дани бербе грожђа – Вршац 2024.“.

        Самом чину претходила је изложба грожђа, воћа и вина у холу Градске куће, те потом гала концерт Музичке школе „Јосиф Маринковић“ из Вршца, а културно-уметнички програм настављен је на на Тргу Светог Теодора Вршачког концертом Немање Николића.

        Треба рећи и да је први дан ове туристичко-привредне манифестације (четвртак, 12. септембар) протекао традиционално. Наиме, на Видиковцу код Цркве Светог Крста уз тамбураше пекла се кобасица и точило се бесплатно вино. Истог дана, али у вечерњим часовима, организован је избор за Винску лепотицу у хотелу Вилин Брег. Међу 11 девојака победила је Тијана Кресовић, док су прва и друга пратиља биле Александра Арсић и Александра Косовац.

        За данашња догађања издвајамо дечији маскембал и концерте Владе Георгиева и Наташе Беквалац, а за сутра – традиционални карневал, „грожђе из авиона“ и концерт Лепе Брене.