Паори траже хитну исплату 17.000 динара субвенција, или нови протести

        Седам пољопривредних удружења у оквиру асоцијације Уједињена удружења пољопривредника Србије, упутила су писмо Влади Србије са захтевом да се по хитном поступку исплати 17.000 динара субвенције за сертификовано семе по хектару, као и да се укине акциза на гориво од 1. јануара. Уколико се то не догоди у року од 30 дана, најављују нове протесте.

        Удружење пољопривредника Арадац, Удружење пољопривредних произвођача Суботице, Савез удружења пољопривредника Баната, Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије, Новосељански паори, Банатска Црница (Нова Црња) и Доловачки паори, а који чине поменуту асоцијацију, у писму траже да друга транша обећаних 17.000 динара буде исплаћена свима без правдања куповине семена рачунима, и наводе да је све то пред парламентарне изборе обећала тадашња премијерка Ана Брнабић.

Као разлог свог обраћања Влади наводе да је у текућој години катастрофална суша значајно умањила приносе ратарских култура, а што их је довело у ситуацију да не могу да се раздуже, као и да се започне нова сетва.

У писму се тражи и решавање проблема дугова за пензијско и инвалидско осигурање, уређење берзе, као и одлагање доспелих рата за кредите због суше и умањених приноса.