Београд: Карађорђевићи донирали медицинску опрему болницама у Алексинцу и Врању

        У понедељак, 9. септембра у Краљевском дому у Београду, Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар и принцеза Катарина, донирали су неопходну медицинску опрему у вредности од преко 3,5 милиона динара Општим болницама у Алексинцу и Врању.

        Донација је намењена неонатолошким оделењима ових здравствиних установа (деци) и укључује инкубаторе, мониторе за пацијенте и инфунзионе пумпе, по један уређај за сваку болницу.

        Примопредаји су присуствовали државни секретар у Министарству здравља доц. др Александар Стефовски, Лазар Вуковић, председник Хуманитарне организације „Лајфлајн“ Лондон, Вилијам Хопкинсон, отправник послова Амбасаде Велике Британије, те директори здравствених центара из Алексинца и Врања, прим. др Горан Видић и др Саша Ђорђевић.

        Како се наводи из Краљевског дома, ова средства прикупљена су захваљујући добротворима „Лајфлајна“ из Лондона који су присуствовали хуманитарној гала вечери, одржаној у хотелу „Клериџиз“ марта ове године. Иначе, „Лајфлајн“ Лондон је хуманитарна организација која више од 30 година ради под покровитељством Принцезе Катарине, у циљу подршке народу Србије и Републике Српске.

        (Банатски добошар / Краљевски дом)