Још три дана до Сајма пољопривреде у Банатском Новом Селу

                Сајам пољопривреде и технике (СПИТ) већ другу годину за редом одржава се у Банатском Новом Селу (недеља, 18. август), насељу које се налази на међународном друмском и железничком путу између Београда и Темишвара.

                И ово није случајно, јер, катастарска општина Банатско Ново Село спада међу веће у јужном Банату (око 15.000 хектара обрадиве земље), у селу послује десетак задруга и велики број јаких пољопривредних газдинстава, а Удружње „Новосељански паори“ последњих година веома је активно у „заштити“ права пољопривредних произвођача заједно са сличним удружењима и покретима у Србији.

                По речима Драгана Богојевића Вице, председника удружења „Новосељански паори“ предстојећи Сајам пољопривреде и технике у Банатском Новом Селу део је планираних годишњих активности удружења, а све у циљу развоја и примене нових достигнућа у пољопривредној производњи, коришћењу савремене технике, опреме, хемијске заштите, те боље информисаности и размене искустава међу паорима.

                „Данас се на интернету и друштвеним мрежама сви информишемо, на бројним специјализованим сајтовима и порталима можемо да добијемо обиље информација из ма које области живота и рада. Међутим, ништа не може да замени директан сусрет, разговор, дискусију, размену искуства, да се на лицу места види то што нам неко продаје, нуди, предлаже. Из тог разлога су овакви сајмови, као овај наш у недељу, 18. августа потребни, чак шта више неопходни ако желимо да будемо у корак са Европом, са светом. Користим прилику да преко Банатског добошара позовем све заинтересоване да дођу на наше Вашариште у недељу и неће се покајати. Имаће шта да виде и чују“, рекао је за наш портал Драган Богојевић Вица.

Драган Богојевић Вица

                Иначе, поред домаћина присутнима ће се на Сајму обратити представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, представници града Панчева, Месне заједнице, представници излагача, као и неки од Удружења пољопривредника са којима Новосељани имају добру сарадњу.

                На крају ваља поменути и вредне награде које очекују посетиоце: акумулатори, семена, уља и мазива, радна одела…