Протекли викенд – Златибор пун дешавања

                У оквиру „Културног лета“ бројни златиборски гости могли су протеклог викенда да уживају у разноврсном и богатом програму на неколико традиционалних локација.

                У суботу, 10. августа Голд гондола је за љубитеље филма на отвореном приредила још једну биоскопску пројекцију крај Рибничког језера. Под звезданим небом овог пута уживала су деца гледајући филм „Елементал“. Ушушкана у ћебенца, уз гратис кокице и воду, деца су са великом пажњом пратила сваки кадар филма.

                У недељу, 11. августа на Краљевом тргу наступ је имао популарни панчевачки бенд „Буч Кесиди“. По реакцији публике која је препознала њихове највеће хитове попут „Недеља ујутру“, „Идемо до ходника“, „Ђускање не помаже“, „Еуфорија“ и друге, овај наступ је био више него успешан. Најбурнију реакцију је изазвало извођење песме „Цурење по асфалту“, а која је и најавила излазак њиховог трећег албума. Њихов препознатљив музички стил, акустика и визуелни ефекти нису оставили никога равнодушним. По реакцијама на друштвеним мрежама након концерта видимо да је за публику ово био посебан доживљај и прави летњи хит.

                Истога дана, али на летњој позорници у Трипкови, у оквиру фестивала „Култур(на) тура“ наступила је група „Belgrade Soul Sextet“. Овај наступ био је више од музичког догађаја и представљао је спој традиције и модерног звука. Група је састављена од седам реномираних уметника и професора из сфере класичне музике. Необичан спој џеза, танга и традиционалне балканске музике оживели су летњу позорницу. На њиховом репертоару, између осталог, нашле су се традиционалне песме: „Ах што ћемо љубав крити“, „Снијег пада на бехар, на воће“, „Емина“…

                „Златиборско културно лето“ наставља се 13. августа хуманитарним концертом „Дејана Петровића и Биг Бенда“ у Културном центру Златибор, док је на Краљевом тргу 15. августа планирана Рок симфонија – Тина.

(Банатски добошар / Туристичка организација Златибор)