Златибор: Фестивал „Залет“ одушевио посетиоце

        Након свечаног отварања у петак, 2. августа, фестивал „Залет“ је посетиоцима на Боровој Глави приредио бројне садржаје како у суботу тако и у недељу.

        Наиме, богат културни програм настављен је радионицом „Упознај с(в)е“, а која је имала за циљ да се учесници на креативан начин упознају са различитим уметничким правцима. У вечерњим часовима премијерно је приказан револуционарни филм „Нема места које зовем дом – Тибетанка у Пекингу“, америчке новинарке и режисерке Џослин Форд, као и краткометражни филм ауторке Yan Jiyin „Кад би кожух умео да говори“. Други фестивалски дан завршен је музичко-поетском вечери са Милорадом Дамјановићем, Марком Милошевићем и Павлом Јоксимовићем. Магично вече отворио је Милорад Мика Дамјановић стиховима песме „Чега ли се ноћима плашиш“, праћен звуцима гитаре Павла Јоксимовића.

        Трећи фестивалски дан започет је радионицама за најмлађе, као и креативном радионицом „Упознај с(в)е“ уз представљање неколико драмских сцена при завршетку радионице. У истом дану заљубљеници ручних радиности имали су прилику да погледају презентацију тибетанског ручно прављеног накита ауторке Занти, јувелирком и главном протагонисткињом филма „Нема места које зовем дом – Тибетанка у Пекингу“. Након тога је приређена пројекција филма „Сестра“, прича о још увек неразјашњеним и сумњивим околностима у вези са смрћу новинарке Даде Вујасиновић и промоција романа „Ко си ти“, аутора Зорана Кокија Алексића.

        Девети фестивал „Залет“ затворен је журком уз Dj Peđu.

        (Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)