Банатско Ново Село: Такмичење у кувању Банатског гулаша 28. јула

        У организацији Удружења грађана „Банатски троугао“ и уз подршку основне школе, Месне заједнице и Дома културе у недељу, 28. јула, у парку испред основне школе, одржаће се 13. „БАНГУЛ“, такмичење у кувању Банатског гулаша.

        Почетак манифестације је предвиђен за 8:00 часова, кува се на плин, такмичари сами доносе месо, а организатор ће за котизацију од 2.000 динара за сваку екипу припремити по две „Бангулске мајице“, хлеб и флашу минералне воде. За прва три места предвиђене су и награде.

        По речим Јована Флоре Никсе, једног од организатора и оснивача манифестације ове године најбољи гулаш ће оцењивати жири састављен од капитена свих екипа, а за учеснике манифестације и бројне госте обезбеђено је и точено пиво по цени од 150 динара.

Плакат манифестације

        „Ако каниш победити, не смеш изгубити, парафразираћу Грунфа из Алана Форда, али шалу на страну, „Бангул“ је пре свега замишљен као добар провод, добра зезанција и дружење. Надам се да ће и предстојећа гужва оправдати ова очекивања, и зато вас све позивам у недељу, 28. јула испред основне школе у Банатском Новом Селу на добру забаву“, изјавио је за Банатски добошар Јоца Никса

Јован Флора Никса

        Да подсетимо, на прошлогодишњем Бангулу било је преко 20 такмичара из Банатског Новог Села, Панчева, Владимировца и Београда, а најбољи гулаш спремила је екипа Феринанд.

Једна од прошлогодишњих екипа, фото: Банатски добошар