Златибор центар фудбалских припрема у региону

        Са својих 1000 метара надморске висине и специфичном климом која је условљена сусретом медитеранске и континенталне климе, Златибор је идеалан за боравак и припреме спортиста.

        Као и претходних година и овог лета Златибор је центар фудбалских припрема за клубове како из Србије тако и из региона. Сезону припрема на „златној планини“ отворили су играчи београдске Црвене Звезде, потом је ту био кипарски Апоел, а тренутно је на Златибору ФК Пари Њижњи Новгород.

        По речима представника Туристичке организације Златибор, поред набројаних на Златибору борави велики број српских суперлигаша, као и прволигаша из Црне Горе и Босне и Херцеговине.

        Терени са природном и вештачком травом који се редовно одржавају, златиборски хотели високих категорија са теретанама које су опремљене савременим справама за вежбање и тренинг, велнес центри који су у сваком тренутку спремни да спортистима обезбеде одмор и релаксацију, уз свеж планински ваздух са нижом концентрацијом кисеоника, а што погодно делује на кардиоваскуларни систем, све су  то погодности које Златибор има и због којих спортисти долазе, наглашавају представници Туристичке организације Златибор.

        Треба рећи да осим прволигаша и искусних спортиста, чести гости Златибора су и млади спортисти. Њих окупљају бројни кампови које сваке године организују познати фудбалери као што су Милан Бишевац и Дејан Станковић.

        Уз 15 нових отворених и затворених фудбалских терена, а који су предвиђени на комплексу иза хотела „Торник“, општина Чајетина ће овим пројектом добити услове какви имају велики европски фудбалски центри и што ће „златној планини“ омогућити да се позиционира као један од најбољих центара за фудбалске припреме и на европском тржишту.

        (Банатски добошар/Туристичка организација Златибор)