Банатско Ново Село: ОК „Радник“ из Бијељине освојио турнир

        На  одбојкашком „Tурниру пријатељства“ који је одржан данас, у конкуренцији четири клуба, Одбојкашки клуб „Радник“ из Бијељине освојио је прво место.

        Гости из Републике Српске су у финалној утакмици са два добијена сета победили домаћи Одбојкашки клуб „БНС“.

        Ток данашњег турнира изгледао је овако:

        ОК „БНС“ Банатско Ново Село – ОК „Бечеј“ Бечеј 2:0

        ОК „Имлек“ Београд – ОК „Радник“ Бијељина 0:2

        ОК „Бечеј“ Бечеј – ОК „Имлек“ Београд 2:0

        ОК „БНС“ Банатско Ново Село – ОК „Радник“ Бијељина 0:2

        Све мечеве судиле су Исидора Танасијевић и Даница Добросављевић.

        Табела након одиграних мечева:

1. ОК „Радник“ Бијељина

    2. ОК „БНС“ Банатско Ново Село

    3. ОК „Бечеј“ Бечеј

    4. ОК „Имлек“ Београд

    Поред пехара, медаља, књига и мајица организатор 6. „Турнира пријатељства“ , а то је био Одбојкашки клуб „БНС“, имао је данас и специјалне награде које су освојили:

    Анђела Дамјановић (ОК „Радник“) – као најбољи играч турнира

    Марина Малајмаре (ОК „БНС“) – као најбољи сервер турнира

    ОК „Бечеј“ – за фер плеј турнира

    ОК “Бечеј”
    ОК “Имлек”

    Божидар Бобан Проле, председник клуба у изјави за наш портал изразио је задовољство одиграним мечевима, гостујућим клубовима и уопште читавом данашњом атмосфером и честитао је гостима на освојеном турниру.

    „Драго нам је што смо имали прилику да данас, у оквиру обележавања сеоске славе Свете Тројице, угостимо неке старе пријатеље, као и да стекнемо нове. Ово је шеста година како организујемо „Духовски“ турнир за сеоску славу, где су нам гости клубови са којима имамо последњих година добру сарадњу, а све у циљу афирмације одбојке. Турнир су данас освојиле девојке из Бијељине, из клуба који игра у премијер лиги Босне и Херцеговине и који је у току свог вишедеценијског спортског битисања изнедрио и 18 репрезентативки Босне и Херцеговине. Сам турнир не би био организован да није наших донаторских пријатеља и ја их овом приликом морам да споменем. Наиме, да се пред гостима не срамотимо помогли су нам:  „Reeco“ , Предрага Топића, „Банатско зрно“, „Драг-один“, „Пећанац“, „Агромиленијум“, „Масимо“, „Чивава“,  сзтр „Грмеч“, „Славија ауто“, „Печењара Шуша“, „Мега-бест плус“, „Дунав осигурање“, „Чудеса од меса“, „Цвијић комерц“, „Тим-кок“, кафе „Миленијум“, ресторан „Голф“, ауто центар „Марчетић“, пекара „Јани“, сзр „Мета-пласт“, мењачница „Вуле 014“, пекара „Рех“, спортска опрема „Dа Capo“ и Месна заједница Банатско Ново Село.

    Своје задовољство данашњим турниром изразили су и гости из Бијељине и Бечеја.

    „У Банатском Новом Селу, на „Турниру пријатељства“, гостујемо већ трећу годину и презадовољни смо организацијом и укупном атмосфером. Ово је прилика да стекнемо нове пријатеље и откријемо нове таленте, као и да наше девојке покажу шта знају. Наш женски клуб постоји већ 28 година и 12 сезона играмо Премијер лигу Босне и Херцеговине, и тренутно се налазимо на 5 месту. Иначе, Одбојкашки клуб „Радник“ основан је 1977. године, тренутно су одвојени мушки и женски клуб, а мушка момчад је у сениорској конкуренцији победник Купа Босне и Херцеговине и Купа Републике Српске, изјавио је за наш портал Мирослав Мицић, председник Скупштине клуба.

    „Други пут смо у Банатском Новом Селу, играли смо са домаћинима предпионирско првенство, и од тада траје наша сарадња. Морам да вам напоменем да нам овакво гостопримство нигде није приређено, и деца су презадовољна. Одиграли смо две јаке утакмице, а што је била прилика да играчки добијемо искуство више, као и да стекнемо нове пријатеље, навео је за Банатски добошар Маринко Момчичевић, тренер ОК „Бечеј“ из Бечеја.

    Заједничка фотографија