Панчево: Ана Марија Младен и Николина Којић из Банатског Новог Села међу награђенима на међународном такмичењу младих талената

У организацији Музичке школе „Јован Бандур“ од 15. до 22. марта одржано је 14. Међународно такмичење младих талената Панчево 2024.

Преко 240 ученика музичких школа такмичило се у соло певању, камерној музици, мандолини, тамбури и тамбурашким оркестрима, хармоници и гитари.

У оквиру овог надметања на 5. Међународном такмичењу „Макса Попов“ за мандолину, тамбуру и тамбурашке оркестре стручни жири у саставу: Јосип Орешковић – Загреб, Јелена Грбић – Зрењанин и Михајло Јовић – Панчево, између осталих, у категорији Б2 оценили су наградом I 1 лауреатом (100 бодова) Ану Марију Младен из Банатског Новог Села. Ана Марија Младен је у класи професора Дамира Прањковића.

Ана Mарија Младен у клавирској пратњи професора Филипа Орлића, фото: Printscreen

На 3. Међународном гитарском такмичењу младих талената, а у оквиру кровне манифестације, жири у саставу: Слободан Миливојевић – Ниш, Милкица Поњавић – Београд и Ненад Петровић – Панчево, између осталих, у категорији А2 оценили су наградом I4 (92 бода) Николину Којић из Банатског Новог Села. Николина Којић је у класи професора Владимира Војнака.