Банатско Ново Село: Црквa и школа обележили Светог Саву

        У част првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве данас је у Храму Свете Тројице Српске православне цркве били изузетно свечано. Најпре је одржана света литургија, а потом је преко 150 малишана рецитовало песме посвећене животу и делу Светог Саве. Програм је настављен беседом свештеника оца Станише, освећењем и резањем славског колача, дељењем переца и пакетића за децу. Кум овогодишњег Савиндана био је Млађа Новаковић са својом породицом који је за свештенство и присутне вернике приредио ручак у Светосавском дому. Кумства за следећу годину прихватио се Саво Пећер са породицом.

У Основној школи „Жарко Зрењанин“ данас је био радни али ненаставни дан. Наиме, освећењем и резањем славског колача и свечаном приредбом обележен је Савиндан.

Поред свештеника Српске православне цркве Станише Кљајића Перића и Марка Доведена освећењу и резању славског колача присуствовао је и Георге Јанеш, свештеник Румунске православне цркве.

Кум овогодишњег Савиндана била је Тинка Топић, а наставница Драгана Зубановић је преузела кумство.

Треба рећи да су изузетно богатим и разноврсним програмом ученици представили лик и дело првог српског архиепископа, просветитеља и заштитника школа и деце.

Фото: Кристина Тина Којић