Одбојка: Претпионирско првенство Војводине за девојке

Претпионирско првенство Војводине за девојке у сезони 2023/2024. почиње 3. и 4. фебруара 2024. године.

Формиране су четири групе са по 5 екипа, и играће се једнокружно. Након разигравања по групама првопласиране и другопласиране екипе из група А, Б, Ц и Д играју једну четвртфиналну утакмицу (домаћин боље пласиране екипе) по следећем распореду:

А1:Б2, Б1:А2, Д1:Ц2, Ц1:Д2.

Победници четвртфиналних мечева пласирају се на финални турнир Претпионирског првенства Војводине по следећем распореду:

Победник А1:Б2 – Победник Д1:Ц2; Победник Б1:А2 – Победник Ц1:Д2

Екипе по групама

По пропозицијама сви играчи и тренери морају бити уредно лиценцирани за такмичење (плави лиценцни картони са ознаком млађе категорије).

Присуствујући једном тренингу играчица ОК „БНС“ искористили смо прилику да првог човека тог клуба Божидара Пролета питамо за мишљење о предстојећем такмичењу.

Божидар Проле, фото: Банатски добошар

Наиме, на нашу опаску да ће одбојкашице из Банатског Новог Села, а које су прошле године у Регионалној лиги јужног Баната биле убедљиво прве, ове године имати изузетно јаку конкуренцију Божидар Проле, председник Одбојкашког клуба „БНС“, и поред свега није крио свој оптимизам.

„Тачно је да нас ове сезоне очекују утакмице са клубовима који имају дугу традицију и чије прве екипе играју у вишем рангу такмичења. У нашој групи у предтакмичењу сусрећемо се са клубовима из Бечеја, Кикинде и Темерина, а ако прођемо групу потенцијални противници би могли да нам буду из Новог Сада, Зрењанина, Суботице, Сремске Митровице, Бечеја, и ми смо спремни. Односно, спремамо се константно, ето, 15. фебруара идемо за Ниш два дана, где ћемо одиграти пријатељке мечеве са ОК „Миленијум“ из Ниша“, навео је Проле.