Златибор на правом путу – 100 хиљада посетилаца за празнике

У години када Златибор слави 130 година туристичке традиције, рекордна посећеност „златне планине“ за новогодишње празнике, доказује да је Златибор са правом лидер туризма Србије.

„Током сва четири празнична дана на Златибору се тражило место више у приватном смештају с обзиром да су сви хотелски капацитети одавно били резервисани. Према проценама, током бројних садржаја на отвореном, ресторанима и хотелима боравило је 100 хиљада гостију, што је рекорд у савременом бављењу туризмом на Златибору. То потврђује опредељење дефинисано дугорочном стратегијом развоја туризма на нашој планини да се смештајни и забавни садржаји налазе у централном делу насељеног места Златибор, на неких два одсто територије општине Чајетина, а да на преосталих 98 одсто територије општине туристи могу да уживају у лепотама недирнуте природне средине“, навео је председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

Како се на планинама ових дана очекују и снежне падавине председник општине Чајетине осврнуо се и на рад општинске комуналне службе.

„У другој половини прошле године смо значајно обновили и модернизовали возни парк локалног комуналног предузећа, тако да посетиоци Златибора, али и његови становници, могу да буду сигурни да ће сви путеви бити проходни у најкраћем могућем времену од почетка падавина.

Хвала свима што верујете у нас и што сте нам овом рекордном посетом на Златибору указали поверење да смо на правом путу“, закључио је у својој изјави Милан Стаматовић.

(Извор и фотографије: Туристичка организација Златибор)