Усвојен буџет Града Панчева за 2024. годину

На седници Скупштине града Панчева која је одржана протекле недеље одборници су једногласно усвојили предлог буџета за 2024. годину, а који је „тежак“ преко 8 милијарди динара.

Александар Стевановић, градоначелник и известилац буџета, између осталог, најавио је изградњу два нова вртића у Панчеву (капацитета до 400 места), реконструкцију Улице Димитрија Туцовића (вредност радова 4 милиона еура), реконструкцију Улице Михајла Обреновића, Уговор и нови пројекат Јавног приватног партнерства за реконструкцију путне инфраструктуре (обухватиће се 13 улица), наставак изградње капеле у Иванову и Долову, као и наставак изградње канализационе мреже у осам насељених места.

Како је навео, наставак изградње канализационе мреже у насељеним местима ће бити изузетно вредан пројекат, највећи након Другог светског рата, и који ће трајати пет година.

Буџетским средствима најављено је и постављање семафора на међународном путу у центру Банатског Новог Села, реконструкција Зелене пијаце у Панчеву, као и наставак сарадње са „Панвозом“.