Уљма: Каратисти Млађане Никшић трећи на Купу Србије

        У суботу, 25. новембра у Пословно спортском центру „Пинки“ у Сремској Митровици, у организацији Карате уније Србије и Карате клуба „Сирмијум“, одржан је 25. Куп Србије за све узрасне категорије у каратеу.

        На такмичењу је учествовало 18 клубова, са више око 290 такмичара, и међу њима и чланови Карате клуба „Уљма“, предвођени тренером Млађаном Никшић.

        У генералном пласману уљмански каратисти освојили су треће место, освојивши 46 бода.

Фото: Printscreen

        У категорији ката освојене су следеће медаље:

Златна медаља – Јован Рајић (млађи јуниор).

Сребрна медаља – Илија Ранић (нада).

Бронзане медаље – Немања Дакић (старији пионир), Хана Николин (млађа пионирка), Павле Милићев (старији пионир) и Немања Ранић (кадет).

Екипно бронзану медаљу: Јован Ранић, Илија Ранић и Немања Ранић.

        У категорији борбе:

Златна медаља – Хана Николин (старија пионирка).

Сребрне медаље – Немања Дакић (старији пионир) и Илија Ранић (нада).

Бронзане медаље – Сунчица Николин (старија пионирка), Христина Атанацков (старија пионирка) и Павле Милићев (старији пионир).

        У категорији борбе – екипа:

Златне медаље – Хана Николин, Христина Атанацков и Сунчица Николин (старије пионирке); Павле Милићев, Немања Дакић (старији пионири); Сунчица Николин, Христина Атанацков и Ирена Чех (ж. наде).

Сребрне медаље – Илија Ранић, Немања Ранић и Немања Дакић (м. наде).

        На овом такмичењу најубедљивији су били домаћини из Карате клуба „Сирмијум“, друго место су освојили каратисти клуба „Yu Karate Do“, а трећи, како смо већ навели, чланови Карате клуба „Уљма“.

        Интересантно је навести да уљмане води Млађана Никшић, родом из Београда, која од 2015. године живи у Банатском Новом Селу, и која иза себе има веома импресивну играчку каријеру.

Млађана Никшић у Румунији, 2017. године

Наиме, као играч Карате клуба „Уљма“ и као члан репрезентације Србије Млађана Никшић освајала је многе медаље: 2012. године у Новом Саду била је трећа у свету, првак Балкана и Европе 2013. године, трећа у свету 2015. (Марибор), трећа у Европи 2017. (Клуж)…

Млађана Никшић као члан репрезентације Србије

Млађана Никшић је више пута проглашавана за такмичара године и тренутно је носилац националне пензије.