Шести дан протеста паора: Сви позивају на преговоре, а преговора нема

        Поједина удружења пољопривредника у Србији, махом у Војводини, већ шест дана блокирају поједине саобраћајнице, незадовољни што Влада Србије није у потпуности испунила договор из маја месеца.

        Са друге стране, из министарства пољопривреде и самог врха власти овај протест критикују, тврдећи да су пољопривредници добили све и да је реч о политички мотивисаном протесту пред изборе.

        И представници власти али и паори позивају на преговоре, али их до сада није било.

        Сам крај недеље обележили су нешто масовнији протести, односно блокаде и у местима где их до тада није било. Такође, пољопривредници из појединих удружења су саопштењима истицали да је ово „борба за егзистенцију, сељачка и грађанска борба, без вођа и представника и без политичке конотације“.

        Како се протести настављају тако расту и тензије између учесника у саобраћају и незадовољних паора који периодично блокирају поједине саобраћајнице.

Банатско Ново Село, 18. новембар

Услед тих „неспоразума“ Удружење пољопривредника „Новосељански паори“ из Банатског Новог Села, а који већ пети дан блокирају путни правац Панчево – Вршац, преко друштвених мрежа дели следећи апел: