Туристичка организација Златибор на Симпозијуму о Е-мобилности

У организацији удружења „E-mobility“ из Словеније и компаније „Возим на струју“, у Хотелу „Crowe Plaza“ у Београду, у току ове недеље одржан је 10. Симпозијум о Е-мобилности.

Симпозијум је окупио представнике Владе Србије, представнике домаћих и страних компанија (CATL, Cenntro Electric Group, ElevenEs…), пословну заједницу, организације цивилног друштва, као и представнике међународних организација (AVERE, HUBA…), развојних агенција и дипломатског кора.

Циљ и тема симпозијума је да се уз помоћ еминентних стручњака из целог света едукацијом и саветима подигне ниво свести о загађености у ужим градским срединама, као и будућност електричне мобилности у читавом региону.

                Међу бројним учесницима на овом скупу била је и Туристичка организација Златибор чији је директор Владимир Живановић одржао презентацију на тему „Златибор – може ли локална заједница инспирисати државу за бржи прелазак на е-мобилност“. Живановић је био и ученик е-панела о политици е-мобилности и инфраструктури.

Од представника ове туристичке организације могло се чути да бригом о животној средини (изградњом постројења за прераду отпадних вода, имплементацијом пројекта примарне селекције отпада, изградњом рециклажних острва и другим активностима) и промовисањем зелене туре општина Чајетина тежи статусу прве еколошке општине у Србији, као и да Златибор иде ка „зеленој“ будућности (која кроз одрживи развој технолошког напретка води ка очувању природе).