Одржан „Српски фестивал ходања“ по 1. пут

        Као што је било и најављивано на Златибору је у четвртак, 2. новембра одржана једна веома интересантна манифестација под називом „Српски фестивал ходања“. Траса ходача протезала се од почетне станице Голд гондоле па све до међустанице исте код Рибничког језера, а у укупној дужини од 5 километара.

        Лепо време погодовало је да око 600 основаца и средњошколаца са својим наставницима и професорима уживају у шетњи и дружењу окружени природним лепотама Златибора. Поред њих као учесници овог догађаја били су и представници планинарских друштава, спортских клубова, као и запослени из јавних предузећа са територије општине Чајетина.

        На крају трасе за све учеснике обезбеђене су захвалнице као потврда учешћа на „Српском фестивалу ходања“, освежење, и могућност да се гондолом врате на почетну станицу одакле је ходање и започело.

        По речима организатора овог догађаја ужичког Удружења спортске рекреације „Спорт за све“, ова манифестација послала је снажну поруку о важности и бенефитима ходања, здравом животу, спортским активностима, али и о ширењу свести о очувању животне средине.

        Такође, организатори се надају да ће „Српски фестивал ходања“ постати традиционална манифестација која би поред локалних заљубљеника у ходање и природу окупила и посетиоце из земље и света.

        Саму манифестацију подржали су: Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, ЈП „Голд гондола“ и ЈКП „Водовод“ Златибор.

(Извор и фотографије Туристичка организација Златибор)