Панчево: Отворена канцеларија Националног савета Румуна

        Након Града Вршца и Град Панчево добио је Подручну канцеларију Националног савета румунске националне мањине у Србији. Канцеларија се налази у оквиру зграде где је смештена Новинско-издавачка кућа „Либертатеа“, у Улици Жарка Зрењанина број 7, а чији је оснивач управо Национални савет румунске националне мањине у Србији.

        Самом отварању присуствовали су: др Валентин Ардељан, председник Националног савета Румуна у Србији, Александар Стевановић, градоначелник Панчева, Георге Дину, одлазећи генерални конзул Републике Румуније у Вршцу, Мариана Стратулат, директорка Новинско-издавачке куће „Либертатеа“ и многи други.

Слева на десно: Валентин Ардељан и Александар Стевановић

        Канцеларија ће бити отворена сваког радног дана у периоду од 8:00 до 14:00 часова, а у њој ће радити координатор Валентина Веселинов, иначе житељка Банатског Новог Села.

Фото: Printscreen

        О историјском значају канцеларије за више од хиљаду петсто Румуна који живе у Панчеву (мада на територији Града Панчева припадника ове националне заједнице има много више), поред осталих званица говорио је и Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

        „Румунска национална мањина у Панчеву је значајан чинилац јер у Панчеву живи више од хиљаду петсто Румуна. Они су један део те мултикултуралности и милтиетичности на који смо ми поносни. Наша обавеза је да будемо ту, да помажемо, да будемо добар домаћин, да будемо конструктиван партнер за све оно што националне мањине у Граду Панчеву желе да раде, хоће да раде, јер је све то у интересу Града Панчева. Панчево је увек било партнер и сарадник Националног савета Румуна и Новинско-издавачке куће „Либертатеа“, изјавио је, између осталог, Александар Стевановић.

У просторијама Новинско-издавачке куће “Либертатеа”