О изградњи вртића у Банатском Новом Селу само одабрани

        Изградња новог вртића за предшколску децу у Банатском Новом Селу била је вест која је крајем лета обрадовала многе родитеље у једном од највећих насељених места Града Панчева. Наиме, како ово насељено место није имало свој вртић, многи запослени родитељи, немајући друго решење, своју децу узраста од 3 до 6 година морали су да возе у Владимировац или Панчево.

Изградњом новог вртића, односно адаптацијом дела постојећег објекта у оквиру школског дворишта, а који је служио за потребе обданишта и продужене наставе, стичу се услови да млади брачни парови у Банатском Новом Селу коначно имају где да сместе своју децу.

Маја Витман, градска менаџерка посетила је радове на овом објекту крајем августа и том приликом набројала је послове које су били у току и који су планирани. Тако је јавност сазнала да се ради о адаптацији простора од око 300 м2, да је предвиђено да се руше две старе свлачионице које се преграђују и које добијају нову функцију, да се гради соба за изолацију, нова приручна кухиња, да се мења комплетна столарија, да се спушта плафон, да ће вртић бити оспособљен за 53 малишана, као и да је укупна вредност инвестиције 13 милиона 594 хиљаде динара.

Сам пројекат реконструкције дела објекта предшколске установе – вртића урадила је фирма „A.V. E. Biro Invest“ doo Београд, док је Извођач радова Грађевинско предузеће „Still-Net“ doo Панчево.

Како се приближава крај грађевинске сезоне и како многи родитељи са нестрпљењем очекују отварање вртића, сарадници нашег портала покушали су на неколико адреса да добију основне информације о степену завршеног посла и предвиђеним роковима за отварање овог објекта.

Међутим, и на жалост, јавност је остала ускраћенa за тражене информације и нашу жељу да се на лицу места уради прилог. Сарадња није постигнута како са меродавним из основне школе тако ни са представницимаа Секретаријата за инвестиције Града Панчева. Сви они, као по команди, упућивали су нас на „више“ инстанце …

Да ли је у питању пробијање рокова као што је то случај са великом салом Дома културе, чије се свечано отварање најављује више од годину дана, или је по среди нешто сасвим друго, можемо само да претпоставимо.

У нека срећнија времена директор школе, директор Дома културе или председник Месне заједнице имали су мандат и слободу да у свом дворишту, да на свом радном месту могу да буду равноправни саговорници и особе од интегритета. Данас, у овом и у многим сличним случајевима они су само икебане…