Нови Сад: За набавку пољопривредне механизације 314 милиона динара

У згради Бановине у четвртак, 19. октобра Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је потписивање уговора са пољопривредним произвођачима за набавку нове прикључне механизације. Укупна вредност конкурса износи 313,6 милиона динара, а 520 уговора је носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава доделила помоћница ресорног секретара Драгица Илић

На Покрајински конкурс пристигло је било 2.269 пријава, од којих је 1.475 испуњавало прописане услове. Средства су додељена пољопривредним газдинствима за набавку нових машина за примарну и допунску обраду земљишта, ђубрење, сетву, садњу, заштиту биља, убирање усева и транспорт. Такође, овим конкурсом ће пољопривредни произвођачи моћи да набаве опрему за бербу, сортирање и калибрирање, чишћење и прање, паковање и обележавање пољопривредних производа.

Драгица Илић је нагласила да су ова бесповратна средства утврђена у износу до 60% од укупно прихватљивих трошкова инвестиције. За физичка лица, предузетнике и правна лица чије је газдинство регистровано на подручју са отеженим условима рада у пољопривреди, жене носиоце пољопривредних газдинствава и физичка и правна лица чији су оснивачи млађи од 40 година, бесповратна средства износе до 70% од укупних прихватљивих трошкова.

        Са територије јужног Баната средства су добила газдинства у Ковачици, Падини, Црепаји, Дебељачи, Идвору, Опову, Сефкерину, Качареву, Банатском Новом Селу, Долову, Старчеву, Делиблату, Баваништу, Мраморку, Владимировцу, Алибунару, Локвама, Избишту, Житишту, Пландишту, Вршцу.