Банатско Ново Село: Ученички рад најбољи у Србији

        Пројекат „Како да учим ишта кад не једем ништа“ ученика осмог разреда Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села победник је на конкурсу радова рађених методологијом Desing for Change (Дизајном за промене) у Србији.

Рад који је кроз разне активности имао за циљ побољшање хране у школској кухињи презентован је недавно (видео снимком и разговором) на међународном сусрету ученика и наставника на сцени Клуба Академија 28 у Београду. Сам догађај организовао је Омладински центар Вега, невладина организација за младе основана 2000. године у Београду. Поред ученика из Банатског Новог Села и њихових наставника Бранке Стјепановић и Снежане Кнежевић, сусрету су присуствовали и ученици и наставници из Румуније, Пољске, Израела, Шпаније и Ирске.

        Пројекат „Desing for Change“ настао је 2006. године и спроводи се у око 40 земаља са циљем да омогући деци да заврше школовање са вештинама неопходним за 21. век, кроз сарадњу, критичко размишљање и креативност.

Фото: Prinscreen

        Ученице Анастасија Поповић и Марија Бодрожић заједно са наставницом Снежаном Кнежевић, као DFC амбасадори наше земље, представиће победнички пројекат почетком децембра месеца у Индији.