Планински бициклизам – Serbia Epic Zlatibor

        У недељу, 8. октобра са почетком у 12:00 часова одржаће се први XCM Маратон у дужини 15 и 32 километра. Организатори догађаја: Бициклистички клуб „Нови Сад“, Serbia EPIC и Туристичка организација Златибор припремили су стазу „FUN“ од 15 километара, која има 380 метара висинске разлике и „SPORT“ од 32 километра, која има 900 метара висинске разлике. Подлога на стазама је од асфалта, туцаника и макадама.

        Старт и циљ је на Краљевом тргу у центру Златибора, док се саме стазе протежу најлепшим деловима Златибора, према Сегмењеву.

Стаза дужине 15 километара
Стаза дужине 32 километра

Маратон је отворен за све, није потребна лиценца већ, како истичу организатори, добро расположење MTV, E-BIKE или Gravel и заштитна кацига.

За све оне који стигну на циљ обезбеђена је финишерска медаља, а за најбоље обезбеђене су и награде: Сет алата компаније „SIM“ Нови Сад, викенд на Златибору, вожња „Голд гондолом“, бесплатна стартнина за „Serbia Epic“ Врњачка Бања (22. октобра).

        Пријаве се могу слати на: https:/trka.rs/events/450/, крајњи рок за најаву је 5. октобар, а пропозиције и мапа су на: https:/www.serbiaepicseries.com/

(Извор: Туристичка организација Златибор)