Глогоњ: Одржана промоција књиге „Карате у Глогоњу“

        У сали Дома културе „Младост“ у суботу, 9. септембра одржана је промоција књиге „Карате у Глогоњу“, аутора Стевана Пујића и Радослава Раше Страхињића. Промоцији је присуствовао велики број посетилаца, бивших играча Карате клуба „Партизан“ Глогоњ, каратиста из Панчева и Београда, и угледних званица.

Наслов књиге

        О самој књизи говорио је и Стеван Пујић, један од аутора, а некадашњи оснивач и тренер Карате клуба „Партизан“, који је у свом обраћању направио малу ретроспективу о историјату клуба који је водио, односно његовог постанка, проблема који су их пратили и напослетку и напретка у разним такмичењима све до савезне лиге.

        Овде свакако треба рећи, да је Стеван Пујић, карате мајстор – носилац црног појаса 6 ДАН, зачетник карате спорта у Банатском Новом Селу (1970/71), да је био такмичар и тренер Карате клуба „Шумица“ из Новог Сада, да се такмичио за „Динамо“ Панчево и новосадску „Војводину“, да је оснивач и тренер карате клуба „Партизан“ Глогоњ и оснивач Центра борилачких вештина „Тамиш“ Панчево.

        Стеван је покретач и научних скупова борилачких вештина који су изнедрили и неколико књига које су постале редовно наставно штиво.

Бројни посетиоци промоције, фото: Дом културе “Младост” Глогоњ