Банатско Ново Село: Револтирани грађани смећем затрпавали улаз Месне заједнице

        Незадовољство грађана Банатског Новог Села хаотичном комуналном ситуацијом у насељу, а које је евидентна у последњих годину дана, достигло је свој врхунац у недељу, 27. августа. Наиме, већ у преподневним часовима кивни мештани једног од највећих насеља у јужном Банату, почели су да доносе кесе са кућним отпадом испред улаза у зграду Месне заједнице и седишта Јавно комуналног предузећа „БНС“.

        „Ово је гест упозорења да народ више неће да трпи неспособност људи који воде наше село и комунално предузеће. Они су ту да решавају наше проблеме, да нас извештавају о предузетим корацима, а не да завлаче главу у песак. Гушимо се у смећу на сваком кораку, улице нам смрде од смећа које развлаче пси и мачке, гробља су нам затрпана отпадом сваке врсте (да нас је срамота људи који са стране долазе на наше сахране), испред сеоске амбуланте смеће се прелива, центар села нам је у смећу, трави и корову, аутобуска стајалишта су комунално ругло… Ми знамо да су два наша камиона аутосмећара покварена, али знамо и да се Град Панчево снабдева новим камионима, кантама које се деле по граду. Знамо да ЈКП „Хигијена“ Панчево добија донације од Шведске, Европске уније, из буџета Града, знамо да је недавно Омољица добила донацију Владе Јапана у виду камиона аутосмећара, знамо и да у неким од осталих насеља изношење смећа и његово одлагање функционише без проблема, а где смо ту ми“, ово су биле само неке од речи присутних грађана изречене уреднику нашег портала јер меродавних из Месне заједнице на лицу места није било.

Испред трговинске радње
Испред источног гробља
Испред амбуланте

        По нашем одласку са места догађаја, а по сведочењу мештана, испред Месне заједнице појавила се полиција која је наводно вршила „истражне“ радње око овог комуналног инцидента.

        Шта рећи на све то. Криминалци и белосветске компаније отимају нам реке, планине, изворе, природна богатства, по градовима се руше културно-историјска здања, пуцњаве и убиства ваљају се по градовима и селима Србије, а у Банатском Новом Селу „ванредна“ ситуација због пар кеса са отпадом на вратима Месне заједнице…