Ужице: Опозиционе странке у глас „Стоп пљачки“

        Данас у 11:55 представници 11 опозиционих странака из Ужица и Удружења грађана „Слога“ обратили су се јавности са циљем да спрече оснивање јавно-приватног партнерства, а које се тиче замене и одржавања јавне расвете у граду.

Заједнички слоган апела је „Стоп пљаки“, а ми на нашем порталу преносимо само неке од изјава опозиционара.

        Ивана Парлић из Народне странке је истакла да је опозиција у ужичком парламенту још у децембру месецу упозоравала, а то је време када се одлука о оснивању партнерства нашла пред одборницима локалног парламента, на сву штетност по грађане једне овакве одлуке.

        „То је модел којим се градови задужују у читавој Србији и увек је по среди иста особа, а наредбе долазе из врха Српске напредне странке. Расвета се до сада мењала и без тог партнерства. То треба да врши радна јединица у оквиру постојећег јавног предузећа, ваљда и граду који има хидроцентралу по Теслиним принципима још од 1900. године може постојати служба која ће заменити Лед сијалицу. Општина Чајетина је формирала сопствену службу која мења јавну расвету, као и да су предлог о сличном партнерству у Косјерићу одборници одбили, иако је тамо на власти Српска напредна странка“, истакла је Ивана Парлић.

        Аврам Илић, члан Здраве Србије и одборник у ужичком парламенту је уверен да оваквим одлукама градска власт убрзава свој неминовни крај и додао је да ће опозиционе партије користити сва расположива средства да стану на пут оснивању овог партнерства.

Аврам Илић, фото: Prinscreen

        „Већ током децембра смо видели да одборници власти нису јединствени по овом питању. Тада је било поражавајуће слушати о томе како јавна предузећа нису способна да замене расвету, са чиме су се представници власти сложили, а ја сам их бранио, као представник опозиције. Сијалицу практично свако мења у својој кући, тако ни граду не треба посредник, поготово кад уз то иде дужничко ропство у трајању од 15 година“, нагласио је у свом обраћању Аврам Илић.

        Александар Милић из странке Заветници је навео да је опозиција још раније указивала на штетност оваквих партнерстава, попут „Бечеј превоза“ или „Ужица гаса“, где су упозоравали да грађани од тога немају користи. Штета од 7,5 милиона евра у вези замене јавне расвете треба да се спречи и да се таквом арчењу народних пара стане на пут.