Летња гужва на Краљевом тргу

У организацији општине Чајетина и Туристичке организације Златибор, а све у оквиру Златиборског културног лета, протекле недеље су бројни посетиоци и гости Златибора могли да уживају у изузетним културним, музичким и спортским догађајима.

Ни слаба летња киша која је промицала Краљевим тргом у суботу, 5. августа није омела најмлађе да уживају у луткарској представи „Пустињска љубав“, а у продукцији Позориштанцета „Смајли“ из Ужица. Комад је рађен по тексту Биљане Здравковић, у режији Немање Јовановића, а који су били уједно и глумци у овој представи.

Са представе “Пустињска љубав”

Програм дечјег културног лета на Златибору настављен је већ у недељу, 6. августа када је кренула петодневна радионица „Циркус за све“ – Креативног погона из Новог Сада.

Сестре Гобовић са својим бендом

Домаћи музички састав „Gobo Sisters Band“, кога чине певачице, сестре близнакиње Марија и Марина Гобовић, наступио је у среду, 9. августа на Краљевом тргу када је бројну публику одушевио својим извођењем етно попа, односно звуком који се може назвати „модерна традиција Балкана“. Поред предивних вокала публика је уживала и у звуцима традиционалних балканских инструмената којима је дочарано богато музичко наслеђе (у сопственим оригиналним и савременим аранжманима) Србије, али и земаља из региона.

Са наступа Јелене Томашевић

Јелена Томашевић, једна од најпознатијих музичких звезда региона одржала је свој концерт на Краљевом тргу у четвртак, 10. августа. Љубитељи њене музике који су то вече дошли са свих страна, и који су били свих узрасних доби, уживали су у још једном спектакуларном наступу ове талентоване певачице.

Првопласирана екипа из Пирота

Љубитељи кошарке, баскета 3×3, могли су 11. и 12. августа на Краљевом тргу да присуствују 6. Купу „Дејан Димитријевић“. У конкуренцији 16 тимова тријумфовала је екипа Пирота са легендом овог спорта Драганом Бјелицом. Друго место заузела је домаћа екипа „Златибор 3х3“ за коју су играли Бошко Чорбић (Чајетина), Ратко и Александар Арсовић (Ариље) и Лука Стефановић (Нови Сад).

“Неверне бебе”

У недељу, 13. августа на Краљевом тргу наступио је бенд „Неверне бебе“. Концерт је отворен нумером „Правда“ да би потом публика уживала у хитовима: „Прича о нама“, „Погледај сунце“, „Праштам“, „Велики је Бог“, „Узми боје“. Овације публике изазвало је извођење великог хита групе „Смак“ под називом „Даире“, а у режији фронтмена бенда Милана Ђурђевића. Вече је завршено нумером „Тужна песма“.

(Извор и фотографије: Туристичка организација Златибор)