Нова гондола – ново градитељско чудо

        Поред тренутно највеће панорамске гондоле на свету „Голд гондоле“ на Златибору,  која је дуга девет километара, у плану је ново градитељско чудо – гондола дужине 14,7 километара и која ће повезивати Златибор и Прибојску бању.

        По речима председника општине Чајетина Милана Стаматовића, очекује се да ће документација за изградњу нове гондоле од златиборског врха Торника до Прибојске бање бити спремна до краја ове године и да ће радови почети већ почетком наредне године. Ову инвестицију поред општине Чајетина подржаће и Влада Републике Србије са око 25 милиона евра.

        „Пола трасе будуће гондоле је на територији чајетинске општине, између осталог, и будућа станица код манастира Увац, док остали део припада Прибоју. На самом врху Торник биће потпуно обновљени, и у комерцијалну намену, слично Авалском торњу, доведени репетитори који су порушени у НАТО агресији 1999. године“, напоменуо је Стаматовић, напомињући да ће нова траса гондоле бити део гондолске мреже коју ће, осим ове најављене, чинити и тренутно најдужа на свету, златиборска „Голд гондола“, као и она чију изградњу Чајетинци увелико припремају, од врха Торника до врха Чиготе.

Милан Стаматовић у кабини “Голд гондоле” почетком године

        Милан Стаматовић наговештава да ће целом будућом мрежом гондола које ће почињати или се завршавати на врху скијалишта Торник, с обзиром на досадашње искуство и постигнуте успехе у овом послу, управљати чајетинско Јавно предузеће „Голд гондола“.