Идвор: Реконструише се Стара школа

Стара школа у Идвору подигнута је 1843. године и у њој се школовао и знаменити српски научник Михајло Пупин (1854–1935). Настава се у овој школи изводила све до 1978. године када Идвор добија нову, савременију школску зграду. Овај објекат налази се на ободу сеоског парка, у непосредној близини Народног дома, и у њој је смештен Музеј посвећен лику и делу Михајла Пупина.

На реконструкцију зграде Старе основне школе у Идвору, а која је под заштитом државе као културно добро, Министарство културе је до сада определило 26 милиона динара. Од тих пара, а по речима меродавних из Идвора, извучена је влага на читавом објекту, постављен је нови кров, олуци, замењена је столарија и објекат је изнутра окречен.

Наставак радова следи на јесен кад се очекује још додатних шест милиона динара за  радове на другој половини фасаде и реконструкцији бетонских стаза око школе.

Идворчани се надају да ће се наставити са улагањем у овај објекат како би се простор школе искористио за још неке од садржаја Музеја Михајла Пупина.

Фото: Банатски добошар