Спортланд – нова туристичка понуда на Златибору

        Поред већ познатих туристичких атракција Златибор је од недавно богатији за још један садржај. Ради се о авантуристичком парку „Спортланду“ који је смештен у центру Златибора, преко пута главног улаза у хотел „Палисад“.

Фото: Туристичка организација Златибор

        Парк је намењен деци старијој од три године и специфичан је по томе што је базиран на природним материјалима. Састоји се од мини авантура парка, два терена за „ foot pool“, терена за куглање, „Survivor“ полигона са доста интересантних препрека, мини „zip line-a“, игре „Angry birds“ (праћка којом се обарају плишане играчке). Такође и традиционалне игре чине посебан део парка и осмишљене су са жељом да се негују и чувају од заборава игре којима су се деца у прошлости забављала. Ради се о реквизитима за бадминтон, стреличарство, пикадо, а посебна атракција је тобоган за децу направљен од бала сена. Целокупну понуду парка употпуњује и вештачка стена.

Фото: Туристичка организација Златибор

        Парк ради сваког дана у периоду од 10:00 до 20:00 часова, а цена улазнице износи 1.000,00 динара за сат коришћења свих садржаја. Могуће је користити и само појединачне садржаје.

        (Извор Туристичка организација Златибор)