Банатско Ново Село: Миодраг Линта отвара турнир у балотама

        У организацији „Печењаре Шуша“, у недељу, 16. јула, одржаће се 3. по реду турнир у балотама назван „Петровдански турнир пријатељства“. Поред екипа из Банатског Новог Села на турниру се очекује и двадесетак екипа из читаве Војводине и Града Београда. Треба рећи да већину играча ове необичне игре за наше поднебље чине људи пореклом из Далмације, Лике и Републике Српске.

        Турнир се игра на теренима који се налазе на имању Ненада Шуше, предвиђена котизација по екипи (од три члана) је 150 еура, а организатор је за прва три места обезбедио пригодне пехаре, медаље и робне награде. Наиме, освајаче првог места очекује и живо теле (око 100 килограма), другопласирани добијају живо јагње (око 30 килограма), а носиоци бронзане медаље биће награђени печеним прасетом. Поред ових награда очекују се и награде изненађења.

Фото: Банатски добошар

        Турнир почиње у 9:00 часова и отвориће га Миодраг Линта, посланик у Народној скупштини Републике Србије и председник Савеза Срба из региона.

У вечерњим сатима након завршетка турнира Ненад Шуша најављује и наступ Милета Делије.

        На крају треба споменути да је Ненад Шуша стари играч балота и некадашњи Европски првак. Наиме, пре неколико година је заједно са Рајком Дупором био у Холандији, и међу 28 екипа освојили су прво место.

И ове године је „Печењара Шуша“ имала своје представнике како у Холандији тако и на турнирима у Србији. У Холандији су чланови друге екипе (Рајко Дупор и Јово Кнежић) освојили бронзану медаљу, а на Видовданском турниру у Бановцима, међу 34 екипе, екипе „Печењаре Шуша“ (Ненад Шуша, Недељко Топић, Рајко Дупор и Јово Кнежић) узеле су прва два места.