Скромно обележавање Петровдана у Глогоњу

        Овогодишње обележавање сеоске славе Петровдана у Глогоњу започело је у среду, 5. јула и трајаће све до 12. јула, на сам дан славе.

        У среду су наступ имала фолклорна друштва, да би се програм наставио турниром у малом фудбалу – Летњом лигом. Четвртфиналне утакмице играју се у петак, 7 . јула, а финале у суботу, 8. јула од 20 часова.

У дворишту Дома културе, среда, 5. јул

        Традиционално гађање глинених голубова биће организовано у недељу, 9. јула, а за вече се најављује ревијална утакмица глогоњских рукометаша.

        У просторијама Клуба пензионера у уторак, 11. јула, од 16 часова, одржаће се шаховски турнир, а након тога од 18:00 предвиђено је забавно пензионерско вече. У дому културе од 19:30 биће одиграна представа за децу „Шумска бајка“.

        На сам дан Петровдана у храму Светих апостола Петра и Павла служиће се свечана литургија, удружење голубара организује „Петровдански куп“, Савет Месне заједнице има своју свечану седницу, а Удружење жена „Глогоњке“ у дворишту Дома културе организује изложбу разних ђаконија и рукотворина.

Од 21 час у Дому културе, ако то временски услови дозволе, предвиђен је концерт „Амадеус бенда“.

        Организатори читаве манифестације су Месна заједница и Дом културе, а реализатори спортска удружења, ловачко друштво, удружење голубара и удружење жена.