Златибор: На Торнику отворена летња сезона

Уз присуство бројних медија и туриста, у подножју Торника, највишег златиборског врха, 19. јуна званично је отворена летња туристичка сезона.

Присутнима су се обратили директор Туристичке организације „Златибор“ Владимир Живановић и ПР ЈП „Скијалиште Србије“ Ана Јовановић.

Владимир Живановић

„Тренутна попуњеност хотелског смештаја за предстојећи летњи период је око 80% што са своје стране најављује још једну успешну летњу сезону. Све активности које планирамо током летње сезоне усмерене су на обележавање јубилеја 130 година организованог туризма на Златибору, а као посебан адут и овог лета истичемо авантуристичке садржаје. Општина Чајетина ове године реализоваће пројекат уређења пешачке и бициклистичке стазе од центра Златибора до међустанице гондоле на Рибничком језеру. Овом стазом, али и многим другим, већ уређеним стазама, туристима нудимо додатну врсту садржаја, прилику да уживају у нетакнутој природи, прилику да се увере да су на свега неколико стотина метара од центра Златибора делови планине који нису урбанизовани, ни грађевински експлоатисани“, истакао је у свом обраћању медијима Владимир Живановић, директор Туристичке организације „Златибор“.

Ана Јовановић

У име Јавног предузећа „Скијалишта Србије“ Ана Јовановић је за ово лето најавила панорамску вожњу жичаром, боб на шинама, авантура парк, мини голф терен, стазе за планински бициклизам.

Првог дана отварања летње сезоне сви садржаји планинског центра Торник били су бесплатни за посетиоце, а сам центар ће бити отворен свим данима од 10:00 до 17:00 часова.

Фото: Туристичка организација “Златибор”