Панчево: Локална самоуправа о пројекту Одвајамо

        У понедељак, 19. јуна, у дворишту Дома омладине, локална самоуправа представиће грађанима Панчева ефекте реализације пројекта одвајања комуналног отпада – „Одвајамо“. Као што смо већ писали о томе, овај пројекат је покренуло Министарство за заштиту животне средине Републике Србије, уз подршку Европске уније и амбасаде Краљевине Шведске у Београду, а где се у четири региона и седамнаест градова и општина у Србији реализује примарно одвајање отпада.

        О ефекту поменутог пројекта говориће представници Градске управе и Јавно комуналног предузећа „Хигијена“, а најављује се и богат програм. Наиме, планирано је учешће ученика панчевачких основних и средњих школа, ПУ „Дечја радост“, Музичке школе, а читав програм је едукативног карактера.

        Мишо Марковић, в.д. директора комуналног предузећа позвао је грађане Панчева да се сутра око 12 часова придруже овом догађају, да понесу нешто од рециклажног отпада (флашу, лименку, папир) и убаце у посуде које су за то намењене. Његова је жеља да грађани Панчева овим гестом покажу да су међу првим градовима у Републици Србији који успешно реализују пројекат примарног одвајања комуналног отпада.

        Ваља се подсетити да су се у оквиру овог пројекта на територији Града Панчева делиле канте и контејнери за отпад који је требао да заврши у рециклажном центру.