Србија против насиља: Патриотизам је да признаш и поднесеш оставку

На протесту „Србија против насиља“ Саша Јовановић, колега страдалог пилота Омера Мехића, изјавио је да је данас дошао у Београд да тражи правду за ваздухопловце који су страдали пре осам година у паду хеликоптера.

Јовановић је навео да су због погрешних људи који су тог дана желели да постану хероји и стану испред камера како би се представили као успешни политичари и како би се приказали у најбољем светлу, страдало шест добрих људи и једна беба.

„Моје колеге се нису вратиле са задатка, а политичари су констатовали да систем није погрешио и да нема одговорних. И не само то, погрешни људи су оптужили моје колеге за грешку и на њих су пребацили сву одговорност и да то нечасно дело више говори о њима него о погинулим херојима“, истакао је Јовановић на скупу.

Море људи на данашњем скупу у Београду

Саша Јовановић је подсетио и на речи у камеру „не дам министре“, када се тражила оставка због погибије пилота и бебе пре осам година. Навео је да су то говорили исти људи који и данас говоре да за систем нема одговорности.

„Пре месец дана почела су деца да нам гину, а они идаље говоре да систем добро функционише“, нагласио је Јовановић и позвао Вучића да поднесе оставку.