Долово: Касачке трке уочи Светог Николе

У организацији Коњичког клуба „Доловац“ у недељу, 21. маја, на сеоском Хиподрому, одржане су традиционалне касачке трке у оквиру обележавање сеоске славе Пренос моштију Светог оца Николаја.

Сам програм се састојао од пет једнопрежних касачких трка на стази дужине од 2050 метара, са фондом по свакој трци од 60.000 динара (са пехаром за победника), а ред у тркама одржавао је судијски колегијум у саставу: Драгољуб Филиповић из Србобрана, Никола Прерадовић из Сомбора, Иван Међеши из Руског Крстура и Бојан Костић из Долова.

Пехари за победнике
Фото: КК “Доловац”

У првој трци под називом „Blur Line“ победу је однела „Belina“ власништво Игора Николића из Велике Плане, са возачем Драганом Стоиљковићем. Друга је била „Amanta lux“ Мирослава Симића из Пожаревца, коју је сам возио, трећи је био “Not So Fast“ Игора Николића из Велике Плане, са возачем Марком Пантићем из Београда, док је четвро место припало „Sinatri A.T.“ Марка Јозића из Сомбора, са возачем Борисом Кеченовићем из Суботице.

Фото: КК “Доловац”

Друга трка је носила назив „Dom кulture 25. maj“, а прво место је припало грлу „No Fear of Em“ Миодрага Загорца из Суботице, са Борисом Кеченовићем у сулкама. Друго место је припало грлу „Christi Aguliera AT“ породице Ковачевић из Панчева, треће место „Yconic Love“ Милинка Гајића из Баничине, са возачем Немањом Машићем из Сомбора. Као четврто на циљ је стигло грло „Buzzin Boy“ Миодрага Димитријевића из Влашког Дола.

У трећој трци под називом „Bratski Srbobran“ победу је однело грло „Amadeus Rayan“ Дејана Дедијера из Београда, са возачем Зораном Петровићем из Церовца. Друга је била „Angelina de Mar“ Марка Петровића из Пожаревца, трећа „Shirley Horn AT“ са Милошем Ковачевићем из Панчева, док је као четврто на циљ стигло грло „Leon Thomas AT” Саше Спиридоновића из Лозовика.

Четврта трка назива „Mesna zajednica Mita Vukosavljev“ донела је велику борбу у завршници трке где је победу однела „If AT“ са Новицом Ђорђевићем. Други је био „Silverado“ Димитрија Тајдића, са возачем Сашом Грујићем из Вршца, треће је било грло „Kuna Star“ Стевана Марјанова из Панчева, са возачем Борисом Новићем из Суботице.

Пета, а уједно и главна трка носила је назив „I Memorijal Slobodan Grujić“ у спомен на дугогодишњег председника коњичког клуба „Доловац“. Победу у овој трци је однело грло „Defi Pierji власништво Ђорђа Брзована из Долова, са возачем Милошем Ковачевићем из Панчева. Друго место је припало грлу „Gipson Boko“ Александра Јанкулова из Долова, са Марком Пантићем у сулкама, треће „Serial killer NP“ са Борисом Кеченовићем из Суботице, а четврто „Fidagu UR“ са Новицом Ђорђевићем из Доње Ливадице.

Фото: КК “Доловац”

Тркачки дан у Долову су помогли: Месна заједница Мита Вукосављев, Задруга „Златар“ из Долова, „Blur Line“, „Лазић коп“, Ђура Првуљ, Пера Мунћан и Сава Голубовић.