Пољопривредници прихватили предлог Владе Србије

Након суботњих преговора у Влади Србије, свих седам удружења пољопривредника коју су ових дана блокирали путеве, прихватили су понуђена решења и прекунули су блокаде.

Иако представници пољопривредника који су ишли на састанак у Београд преносе да нису у потпуности задовољни, и да би већ сутра могли поново да блокирају путну мрежу, решили су да буду „флексибилни“ и да више не малтретирају грађане.

Панчево ових дана

„Има и даље незадовољних и у удружењима и међу пољопривредницима, јер ништа није решено са овим давањима из Владе. Ми смо се за сада повукли, али то не значи да сутра нећемо опет блокирати. Оно што је важно остали смо јединствени, први пут од када постојимо, ујединили су се и сточари и ратари. У будућности планирамо да повежемо и малинаре и комплетну пољопривреду Србије, да пробамо да направимо иницијативу за опстанак пољопривреде у Србији. Нисмо задовољни министарством пољопривреде, које је запуштено и где је много тога лошег урађено, и то више нећемо да толеришемо“, изјавио је за медије Ђока Ћурчић, председник Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије.